Videokonferens

Rumssystem- Crestron Flex

Crestron flex – äntligen Plug & Play

En tydlig effekt av coronapademin är att användaren ställer högre krav på videomöten än tidigare. Anslutningen ska kunna ske enkelt och snabbt samtidigt som ljud och bild ska hålla hög kvalitet. Allt detta erbjuder Creston Flex, dessutom är systemen extremt användarvänliga för Teamsmöten. Anslut via en knapptryckning. Ni kan givetvis funktionshyra denna videolösning, vilket innebär att all service och support av hårdvaran ingår under hela hyresperioden till en fast månadskostnad.

Crestron Flex – Ett rumssystem med professionell ljud och bildkvalitet

Crestron Flex är framtaget för företag och organisationer som i huvudsak använder Teams som sin primära videoplattform men som även bjuder in/blir inbjudna till videomöten via andra plattformar som tex Zoom, Starleaf, Go To Meeting mfl”.

Hur fungerar lösningen med Microsoft Teams?

När teamsmötet är bokat kommer det att synas på touchpanelen i mötesrummet. Genom att endast trycka på knappen ”Join” startats videomötet per automatik. Med systemet är ljud och bildinställningarna redan förinställda, anslutning sker direkt till mötet – utan krångel och fördröjningar med olika inställningar. För att dela presentation från datorn används HDMI-kabel och presentationen syns på skärmen för alla deltagare.

Hur fungerar lösningen mot andra videoplattformar som tex. Zoom/Starleaf/Go To Meeting?

För att kunna delta i möten som hålls i andra videoplattformar än Microsoft Teams ansluter användaren en USB-kabel i sin dator. Den blir då bärare av videomötet. För att dela presentation används HDMI-kabel, samma handhavande som i Teamsmöte.

Ladda ner vårt produktblad Rumssystem Crestron Flex för att läsa mer.

Support

Tack vare Crestrons manageringsverktyg XiO Cloud kan vi från Adestia enkelt ge support på distans. Systemen är uppkopplade mot molnplattformen XiO Cloud vilket resulterar i att Er IT-avdelning slipper lägga tid på support och drift av video och mötesrumsteknik – Adestia avlastar Er IT-avdelning.

Varför välja Crestron Flex?

  • Användarvänligt, anslutning med ett knapptryck på touchpanel
  • Bästa ljud och bildkvalitet
  • Ni har Teams/Zoom som huvudplattform – men även möjlighet till anslutning till andra videoplattformar

Kontakta oss via vårt kontaktformulär så återkommer vi med kostnadsförslag till er. Ni kan också nå oss på info@adestia.se eller ring oss på 08-400 295 00.